Fietsen en netwerken in Vechtdal groot succes!

Afgelopen vrijdag vond de eerste zakelijke netwerkrit met racefietsen in het Vechtdal plaats. De 40 deelnemers, genaamd Vechtdal Business Riders hadden de primeur om vanuit de gezamenlijke passie voor het wielrennen samen een prachtige tocht te doen en hierbij ook te netwerken.

Tijdens de 50 kilometer lange “vechtdalrit” was het mogelijk om deze eerste editie kosteloos deel te nemen. Organisatoren Arend Hofsink van de Onderzoekfabriek en Gerrit Henk Hutten van Total Outdoor hebben de tocht georganiseerd. Gerrit Henk appte mij om eens samen te gaan fietsen en tijdens dit ritje kregen wij het over alle fietsers die wij tegenkomen en je toch bijna niet herkent met bril en helm op. Volgens Hofsink moest daar verandering in komen. Racefietsen en mountainbiken is gewoon erg populair in het Vechtdal en hoe mooi is het om ontspanning en werk te combineren.

Na het eerste ritje op de fiets vonden Gerrit Henk en Arend dat ze het maar gewoon moesten doen en binnen een week was de website www.vechtdalrit.nl al online en het logo van de Vechtdal Business Riders ontworpen en hadden de eerste 15 deelnemers zich al opgegeven.

Het bleek zo populair te zijn dat er meer dan 150 berichten waren ontvangen over de Vechtdalrit. Mensen reageerden erg enthousiast en we kregen meer afmeldingen dan aanmeldingen, aldus Hofsink. Mensen wilden wel meedoen, maar konden helaas niet deze middag. Daarom zijn we aan het kijken hoe we dit in het voorjaar 2018 anders kunnen doen of misschien al tijdens een mooie MTB-tocht tijdens de winter. Ook was de komst van professioneel wielrenner Albert Timmer een mooie extra. Hij zou iets komen vertellen en later ook meefietsen met de groepen, maar moest helaas afzeggen wegens ziekte. Albert zou de volgende dag ook de Nederlandse Club Kampioenschappen fietsen, maar heeft deze ook af moeten zeggen.

De middag is er niet minder om verlopen, aldus Gerrit Henk, die tevens wegkapitein was van één van de drie groepen. De middag is perfect verlopen met een tussenpauze bij de Beerze Bulten. De reacties na de rit zijn ook erg enthousiast en daarom zullen we zeker een tweede editie gaan organiseren en misschien zelfs eens per twee weken een rit organiseren. Deelnemers die hiervan op de hoogte willen blijven, kunnen zich aanmelden via www.vechtdalrit.nl

De eerste zakelijke Vechtdalrit is met name goed verlopen door de uitstekende technische hulp van HAWE tweewielers, de ontvangst en het vertrek bij Bodytrend, de pakketten van sportvoedingwebshop.nl, fotograaf Rick Meinen en Gerrit Huisjes van Lorini sportswear.

Meer informatie via: Arend Hofsink – 06-52633396

Foto’s Vechtdalrit 2017
Foto’s zijn vrij te downloaden en te gebruiken via www.vechtdalrit.nl