Edwin Bijlsma vertelt over de wielertocht en veiligheid

Welkom bij de Vechtdalrit, een onmisbare ervaring voor de ondernemende wielrenner!  Bereid je vast voor op een betoverende tocht door het schilderachtige landschap van het Vechtdal én Duitsland waar bossen, kabbelende rivieren en pittoreske dorpjes het decor vormen voor jouw avontuur op twee wielen.

Onze missie gaat verder dan alleen het bieden van een prachtige fietsroute. Veiligheid staat bij ons voorop. We begrijpen dat elke pedaalslag en elke bocht genoten moet worden in een omgeving waarin je je volledig op je gemak voelt. Daarom hebben zijn we zorgvuldig ten aanzien van veiligheidsaspecten, zodat jij je alleen hoeft te concentreren op het genieten van de rit.

De organisatie kan al jaren vertrouwen op Edwin Bijlsma, bedrijfsleider bij Hawe Tweewielers in Hardenberg. Edwin is een zeer ervaren fietser, met een speciaal zintuig voor mens, materiaal en veiligheid. Graag vertelt Edwin meer over voor de aanpak van o.a. veiligheid tijdens de Vechtdalrit.

Hey Edwin! Jij zorgt als professional al jaren voor de prachtige routes en een veilig verloop van de Vechtdalrit van de Vechtdal Business Riders. Wat is jouw geheim?

Dank je wel! Het is een eer om elk jaar weer bij te dragen aan de Vechtdalrit. Het geheim zit voor mij in een combinatie van passie, voorbereiding en aandacht voor detail.

Het Vechtdal is een van de mooiste regio’s van Nederland. Mijn liefde voor dit gebied motiveert me om routes te creëren die de schoonheid en diversiteit van het landschap optimaal tot hun recht laten komen. Ik ben continu op zoek naar nieuwe paden en wegen die de deelnemers verrassen en inspireren.

Elke route begint met uitgebreide verkenningstochten. Ik fiets zelf elk pad, controleer de staat van de wegen en houd rekening met de natuur en de seizoensgebonden veranderingen. Dit zorgt ervoor dat ik de best mogelijke ervaring kan bieden, ongeacht de tijd van het jaar.

Veiligheid is daarin essentieel. Daarom fietst elke groep onder leiding van een ervaren wegkapitein. Deze kapiteins zijn ook opgeleid en weten wat ze doen. De wegkapitein fietst bijvoorbeeld tien meter voor de groep, bepaalt het tempo en blijft in zijn positie fietsen. Hij beschikt over de route die zorgvuldig is voorbereid en houd de deelnemers in de gaten. Ondanks dat we alles goed voorbereiden, is deelname op eigen risico en blijven de deelnemers zelf verantwoordelijk voor hun eigen gedrag.

Daarnaast luisteren we veel naar de deelnemers: feedback is goud waard. Elk jaar nemen we de tijd om te luisteren naar wat er goed ging en wat beter kan. Deze input helpt me om de routes elk jaar te verbeteren en aan te passen aan de wensen en behoeften van de rijders.

Kortom, mijn geheim is een combinatie van liefde voor het vak, zorgvuldige planning en een voortdurende focus op veiligheid en kwaliteit. Ik kijk ernaar uit om ook dit jaar weer een fantastische Vechtdalrit neer te zetten voor de Vechtdal Business Riders!