Uitstel Vechtdalrit naar 23 oktober

Alles staat in de startblokken, alles goed en veilig georganiseerd. Iedereen heeft zin aan de Vechtdalrit, getuige doe grote hoeveelheid aanmeldingen. “We merkten dat iedereen na lange stilte  behoefte heeft aan een sportieve activiteit,  gecombineerd met netwerken en fietsen voor een goed doel,” legt Gerrit Henk Hutten uit. “We moesten zelfs een stop zetten op nieuwe aanmeldingen”. Toch neemt de organisatie vandaag het besluit om de Vechtdalrit van 2 oktober niet door te laten gaan. De organisatie had nog gehoopt op regionale verschillen, maar maatregelen zijn nu landelijk.

“Het programma tot stand brengen was een enorm leuk, maar intensief traject”, vertelt Peter Zwartscholten. We hebben alles op alles gezet om het programma zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen en zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Ondanks het uitstel, staat het programma als een huis en is één ding zeker: deze Vechtdalrit gaat er komen”, sluit Zwartscholten af.

Jolanda Wesselink legt uit: ”Ondanks al het enthousiasme van de organisatie en alle 80 deelnemers hebben we een voorbeeldfunctie en verantwoordelijkheid naar en met elkaar. Op 20 oktober volgen er nieuwe besluiten van het kabinet. We hebben daarom besloten te Vechtdalrit te verplaatsen naar vrijdag 23 oktober. We hebben deelnemers al gevraagd deze datum in de agenda te reserveren”.

De organisatie heeft contact met de KNWU en NTFU over richtlijnen en mogelijk nieuw beleid ten aanzien van de wieler- en MTB sport.

Houd de berichtgeving in de gaten op www.vechtdalrit.nl

Mochten er specifieke vragen of opmerkingen zijn, neem dan contact op met Peter Zwartscholten (06-23143073)

Namens de organisatie,

Jolanda, Edwin, Gerrit Henk en Peter