Programma Vechtdalrit 2021

Beste wielervrienden,

hier wil je bij zijn!

Het organisatieteam van de Vechtdal Business Riders, bestaande uit HAWE tweewielers, Total Outdoor Vechtdal en Startershuis DOEN! heeft weer een heel mooi programma gemaakt.

Na een aantal verplaatsingen gaat het toch gebeuren: Vrijdag 11 juni 2021: het grootste zakelijke wieler- en MTB programma van de regio. Geheel actueel coronaproof opgesteld en toch ouderwets plezier. 


De route (circa 60 km) is interessant, maar het programma is helemaal geweldig. Tijdens het evenement, waar ook enkele bekende lokale wielrenners meefietsen, word je de hele middag langs prachtige locaties in het Vechtdal geleid. In diverse kleine groepen zullen we deze locaties bezoeken en ons laten inspireren over al het moois wat deze locaties te bieden hebben. Het gaat er als volgt uitzien:

  1. Start & finishlocatie (inclusief jouw eigen strava-profielfoto)

De gymzaal van de oude basisschool De Kastanjehof, in hartje Hardenberg. Als je deze gymzaal binnenstapt herleven oude tijden. Je wordt hier warm ontvangen en ontstaan jouw eerste herinneringen aan deze dag; je wordt op diverse manieren gefotografeerd met je tweewieler, zodat je direct een prachtige nieuwe strava-profielfoto hebt. Je ontvangt hier nadere instructies van de organisatie. Wij hebben aan versnaperingen voor onderweg gedacht. Je groep bestaat uit maximaal 6 personen (vooraf ingedeeld) en je fietst onder begeleiding van voorrijmotor én een ervaren wegkapitein.

  • Op weg naar de 1e tussenstop  

Je komt aan bij een lokale bierbrouwerij. Hier wordt je meegenomen in het speciale ambacht van de brouwer. Ook wordt je meegenomen in de wereld van innovatieve fietskleding. Het bezoek duurt niet te lang; want de volgende groep nadert al vlot.

  • Van de brouwer, op weg naar het (h)eerlijke boerenleven!

De route wordt vervolgd door het prachtige landschap. Je komt aan op één van de mooiste plekjes van het Vechtdal. Hier maak je kennis met unieke lokale Hooglanders. Hoor, zie en proef (h)eerlijk vlees! Tevens krijg je een workshop “hoe bouw ik de beste racefietsroute” van het enthousiaste team van www.racefietsroute.nl.

Liever op de Mountainbike (MTB)?

Wil je liever niet op de racefiets? Daar hebben we namelijk ook aan gedacht! Je kunt je inschrijven voor een MTB-clinic die door Total Outdoor Vechtdal wordt georganiseerd. De hele middag ben je lekker op pad met een workshopleider en leer je de nieuwste fietstechnieken.

  • Terug naar de Kastanjehof

Borrelen en lang napraten doen we graag, maar vanwege de RIVM-richtlijnen doen we dit graag de volgende keer. Je ontvangt wel een leuk pakketje om mee naar huis te nemen en uiteraard ben je vrij om daarna een leuke videocall te plannen met je nieuwe relaties.

Want we gaan ervoor om je blij het weekend in te laten gaan.

Deelname

Fietsers die zich hebben aangemeld zijn gegarandeerd van deelname. Registratie vooraf is verplicht voor nieuwe deelnemers en kan via www.vechtdalrit.nl (er zijn nog slechts enkele plekken vrij) Geef je dus snel op. Er wordt gereden naar richtlijnen van het RIVM/KNWU met  een maximale groepsgrootte van 6 personen. Door de groepsgrootte kun je ook aangeven of je gebruik wilt maken van de alternatieve MTB-route. Iedereen is welkom met een zakelijk belang. We willen het voor jou kostenneutraal houden maar we vragen wel een vrijwillige bijdrage  dat ten gunste komt van een goed doel.

Dit jaar hebben we als goed doel de verspreiding van het boek in diverse ziekenhuizen:

 “(kwaad)aardig dagboekEen prachtige fase in het leven. Eind twintigers die hun eerste huis hebben gekocht en daar hun hart en ziel in steken om het op te knappen. Maar dan slaat het noodlot toe en krijgt Marthijn teelbalkanker. Dit boek gaat over de strijd tegen de kanker, alle bijbehorende emoties en de nadelige gevolgen hiervan. Een verhaal over frustraties, machteloosheid, doorzettingsvermogen en acceptatie door de ogen van de man en de vrouw, de patiënt en de partner.

Met het boek willen auteurs Marthijn Kooij en Anouk Kwant graag een steentje bijdragen aan mensen die geïnteresseerd zijn, maar ook voor mensen in soortgelijke situaties.

Kortom, een prachtige middag waar je ongetwijfeld kennis gaat maken met zakelijke relaties die je nog niet kent. Wij zullen daar als organisatie garant voor staan.

Plan dus vrij in je agenda: Vrijdag 11 juni vanaf 12:00 uur

Namens Edwin, Jolanda, Gerrit Henk en Peter