Vechtdal Business Riders: fietsen en netwerken in het Vechtdal

Naar aanleiding van het succes van de eerste editie die in september gereden werd, stond op vrijdag 25 mei de tweede Vechtdalrit op het programma. Onder de naam Vechtdal Business Riders is er wederom een prachtige route gefietst en kon de organisatie veel nieuwe gezichten verwelkomen!

Toegankelijk
Wederom waren de reacties positief toen de datum van de tweede   Vechtdalrit bekend werd gemaakt en er binnen enkele dagen al meer dan 30 aanmeldingen waren. De organisatie is tevreden met het aantal deelnemers. Hierdoor was het mogelijk om met twee groepen te fietsen en op eigen niveau te koersen. “Daardoor blijft het toegankelijk, voor iedereen,” aldus Arend Hofsink, mede-organisator. “Door de gezamenlijke passie voor het fietsen ontstaat er snel een informele sfeer, waardoor onderlinge contacten snel en makkelijk worden gelegd”.

Route
De route startte dit jaar bij Landhoeve Zwieseborg in Loozen en kende een internationaal als interprovinciaal karakter. “De omgeving van de Vecht is ook in Duitsland erg in trek voor fietsfanaten”, aldus Gerrit Henk Hutten, mede-organisator. “Daar komt bij dat we met de Vechtdal Business Riders ook mensen buiten onze eigen gemeente en provincie aan dit initiatief willen verbinden. “Om die reden zijn we een deel door Duitsland gereden en voor de tussenstop neergestreken in Coevorden. “Op het gezellige marktplein bij Candia wachtte overheerlijke koffie en gebak”.

Special guest
Special guest dit jaar was oud-profrenner Albert Timmer. Tijdens de lunch werd Timmer een aantal vragen gesteld over zijn leven als prof en gaf hij een inkijk in zijn levensstijl. De deelnemers luisterden vol verwondering en later kon iedereen tijdens de rit een praatje met Albert maken.

Begeleiding en voorzieningen
Bij terugkomst op de Zwieseborg is de middag voortgezet met het spel Petje op, Petje af en is onder het genot van een hapje en drankje de middag rond 17:00 afgesloten. De tweede zakelijke Vechtdalrit is wederom technisch ondersteund door HAWE tweewielers uit Bergentheim. Onderweg maakte fotograaf Rick Meinen prachtige foto’s en kijken we terug op een gastvrije ontvangst en prima voorzieningen van zowel De Zwieseborg als Candia.

De deelnemers waren louter positief. Er gaat zeker een derde editie komen dit jaar. Deelnemers die hiervan op de hoogte willen blijven kunnen zich aanmelden via www.vechtdalrit.nl/aanmelden