Aftrap Vechtdal Business Riders 2019

Op vrijdag 10 mei startten enthousiaste ondernemers aan de openingsrit van de Vechtdal business Riders.

Door de gastvrije ontvangst door Jolanda Wesseling van HAWE tweewielers en een heerlijke lunch begon de dag goed. Iedereen maakte kennis met elkaar en werd door Peter Zwartscholten uitleg gegeven over de vernieuwde opzet en vervolg voor 2019.

De Vechtdal Business Riders koppelt graag en goed doel aan de Vechtdalrit. Hiertoe was Henk Brink uitgenodigd. Henk is voorzitter van Stichting Vecht voor Jeugd en gaf een heldere inkijk in de visie en werkwijze van de stichting. Doel is om aan het eind van dit seizoen een cheque te overhandigen. Iedere deelnemer aan de Vechtdalrit doneert een deel aan de stichting.

Vervolgens werd door Gerrit Henk Hutten nadere uitleg gegeven over de route en veiligheidsaspecten. Jolanda vertelde over haar onlangs prachtig gerenoveerde fietsenwinkel. Nadat iedereen geïnstrueerd was, stapte iedereen op de fiets en begonnen we aan de eerste 25 km. Na een klein uur arriveerde de stoet bij camping De Belten alwaar overheerlijke koffie en gebak stond te wachten. Deze versnaperingen zijn volledig gesponsord, waarvoor hartelijk dank!

Deel twee van de rit voerde een deel door Duitsland met een ware bergprijs: de eerste renner die op top van de befaamde “Kippenbult” aan zou komen verdiende de trofee “het schaap van de kippenbult”. Na een lange sprinttrein was het Peter Zwartscholten die het meest profiteerde en zijn wiel als eerste over de meet stuurde.

De rit is prettig en vooral ook veilig verlopen door wegkapiteins Edwin Bijlsma en Gerrit Henk Hutten. Bij terugkomst is er nagepraat, gedronken en gegeten en zijn er leuke contacten opgedaan. De renners waren allen erg enthousiast en volgen er nog meer ritten die dit jaar georganiseerd zijn.