Afsluitende Vechtdalrit 2019: € 2.145,– bij elkaar gefietst voor Stichting Vecht voor Jeugd

Op vrijdag 11 oktober heeft de afsluitende Vechtdalrit van dit seizoen plaatsgevonden. Dertig Business Riders uit de regio vertrokken om 13.00 bij HAWE Tweewielers in Bruchterveld naar een tussenstop in het stadion van Heracles Almelo. Bij terugkomst is de cheque met het prachtige bedrag overhandigd.

Oorsprong Vechtdal Business Riders
De Vechtdal Business Riders is twee jaar geleden bedacht door Arend Hofsink en Gerrit Henk Hutten. Arend Hofsink: “Ik zag veel ondernemers uit mijn netwerk op de fiets en dacht: daar kan ik meer mee doen. Hoe gaaf zou het zijn als we onze gezamenlijke passie vaker kunnen delen en netwerken kunnen combineren”. Gerrit Henk Hutten was direct enthousiast: “Mijn passie voor wielrennen heeft de doorslag gegeven en daarnaast heb ik veel ervaring met het organiseren van outdoor activiteiten met groepen. Daardoor twijfelde ik geen moment om aan te haken”. Door de krachten te bundelen is gezocht naar technische begeleiding  en een extra organiserende kracht. Deze zijn gevonden bij HAWE Tweewielers uit Bruchterveld en Peter Zwartscholten van Startershuis DOEN! De Vechtdalrit werd gestart en zijn twee succesvolle en goed bezochte tochten gereden.

Nieuw concept 2019
Begin 2019 bedacht de organisatie een nieuw concept, mede door reacties van deelnemers. De wens was om vaker met elkaar te fietsen op vaste tijdstippen. Dat hebben we dit jaar geïntroduceerd vertelt Jolanda Wesselink van HAWE Tweewielers: “Wij zijn vaker startpunt van fietstochten en hebben een mooie plek in de winkel waar fietsers voor de ritten koffie kunnen drinken en onbevangen met elkaar kunnen kletsen. We laten ook een mecanicien meefietsen voor de onverhoopte technische problemen”. Tevens is er een goed doel aan het initiatief gekoppeld en zijn er na de openingsrit op 10 mei, totaal 7 ritten verreden.

Afsluitende rit 2019
We wilden goed uitpakken om een mooi programma aan alle deelnemers te bieden en het jaar in stijl af te sluiten, legt Peter Zwartscholten uit. “Lunch, gezelligheid, veel deelnemers, een mooie route, een bijzondere tussenstop, kleine giveaways, special guests en het uitreiken van een mooie cheque. Dat was nogal ambitieus maar samen hebben we de schouders eronder gezet en kijken we vol trots terug op een geweldige middag”. Ondanks de matige weersomstandigheden waren er veel  deelnemers en hebben we Albert Timmer, Erik Hulzebosch en Arnoud Nijhuis in ons midden gehad. Hoogtepunt was het uitreiken van de cheque aan inmiddels oud voorzitter Henk Brink van Stichting Vecht voor Jeugd. Het bedrag is mede mogelijk gemaakt door diverse bedrijven uit de regio die een bijdrage hebben geleverd in de vorm van geld, drukwerk, catering, fiets-accessoires, vrijkaarten voor Olympia’s Tour in Hardenberg en technische ondersteuning. Daarnaast hebben alle deelnemers van dit seizoen geld gedoneerd. We denken al na over eventuele activiteiten in de wintermaanden en ideeën voor 2020”. Kijk voor meer informatie en foto’s op www.vechtdalrit.nl.

Namens de organisatie ontbreekt Arend Hofsink op de foto